Obiadek - pełnoziarnisty makaron ze smakowitym 'zielonym' sosem i serem feta.
Szybka notka, na 15sto minutowej przerwie od życia codziennego ;)Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na obiad, a chętnie zjedlibyście coś smacznego, a zarazem z mega-dużą dawkę witamin, polecam przepis, który sprzedała mi moja przyjaciółka.
Lista składników:
- garść świeżego szpinaku
- garść rukoli
- świeża bazylia (ja wykorzystałam suszoną)
- 2 awokado
- sok z pół limonki
- łyżka odtłuszczonej śmietany
- 2 papryczki jalapeno ( ja dodałam jedną papryczkę chilli)
- 100 ml przrgotowanej wody
- przyprawy dodałam według uznania troszkę pieprzu i mieszanych ziół
Rukole i szpinak dokładnie myjemy, awokado obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki, papryczki też kroimy na cienkie paseczki, wszystko wkładamy do blendera, wciskamy sok z limonki, dodajemy przyprawy, śmietanę i wodę. Blendujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do rondelka i mieszając, na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie gotujemy makaron. Makaron serwujemy z naszym zielonym sosikiem i kruszymy ser feta na tak przyrządzoną porcję :)
Można zrobić to samo z dodatkiem kurczaka. Na pewno będzie równie smaczne.
Dorzucam fotki, aby Was zachęcić :)
Smacznego wszystkim,
Bania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz