Początkowo byłam sceptycznie nastawiona do czekoladowego deserku zrobionego na bazie awokado. A tu bardzo miłe zaskoczenie, bo nie spodziewając się żadnych rewelacji w smaku, okazuje się że można rozpłynąć się z rozkoszy :D:D
Przepis ten znalazłam u Peanut Butter Girl, dziewczyny zakochanej w fitnessie, siłowni i zdrowym żywieniu. Idzie jej to doskonale - figurę ma cudowną, niesamowicie zgrabną i podejrzewam, że poziom tłuszczu jest u niej niewielka, za to masa mięśni musi być spora.
Co potrzebujemy do przygotowania musu czekoladowego??
Składniki na dwie duże miseczki.
- 2 dojrzałe awokado - obrane i pokrojone na małe kawałki
- 5 łyżek odtłuszczonego kakao bez cukru
- ok. 3 łyżek miodu lub syropu z agawy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego bez tłuszczu
- mleko migdałowe ok.100ml
- ekstrakt waniliowy
- można dodać pokruszone orzechy włoski
Możemy zjeść całą taką zdrową miseczkę bez wyrzutów. Nawet codziennie :D. Na pewno o niebo lepsze rozwiązanie , niż tradycyjne batony, cukierki, ciastka czy lody. Dodatkowo bardzo sycący deser. Śmiało można zastąpić nim podwieczorek czy też drugie śniadanie.
Musicie tego spróbować, jeśli lubicie zdrowe rozwiązania, nie zagrażające obrastaniem w tłuszcz ;-)
Smacznego zajadania!
Bańka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz